Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως ανοίγει στο Βόλο

Θα είναι τριετούς φοίτησης

​Ύστερα από την πολύ καλή επιτυχία που είχε η Σχολή Αστρονομίας, η οποία λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια στο Βόλο, αλλά και από το αίτημα πολλών μαθητών και γονέων για τη συμμετοχή στη Σχολή εκείνων που βρίσκονται μακριά από το Βόλο, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, αποφάσισε να ιδρύσει, το 2015, την «Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως». Αυτή θα απευθύνεται και πάλι στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, ολόκληρο το Γυμνάσιο και την πρώτη τάξη του Λυκείου, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο σκοπός της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» είναι και πάλι η βαθμιαία εισαγωγή των μαθητών στις καταπληκτικές και πάντα ενδιαφέρουσες γνώσεις της Αστρονομίας, με τις οποίες διευρύνεται η διάνοιά τους, διανοίγονται οι γνωστικοί ορίζοντές τους, ελευθερώνεται η σκέψη τους και αποκτούν μια γενικότερη εικόνα του περιβάλλοντος κόσμου, ο οποίος σιγά – σιγά επεκτείνεται στο μακρόκοσμο και στην ίδια τη Δημιουργία του Σύμπαντος. Έτσι μαθαίνουν οι μαθητές από πού έρχονται και πού πηγαίνουν, ποιες είναι οι καταβολές τους και ποιες οι προοπτικές τους, ποια είναι η σημερινή τους πορεία και πώς αυτή θα εξελιχθεί στο μέλλον.

Η Σχολή θα είναι τριετούς φοίτησης και η πρώτη τάξη αρχίζει τον Ιανουάριο και τελειώνει το Μάιο του 2015. Οι άλλες τάξεις θα λειτουργήσουν διαδοχικά τα επόμενα έτη. Στους εγγραφόμενους μαθητές αποστέλλεται το βιβλίο «Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής» τεύχος 1ο, έκδοση της Εταιρείας, το οποίο αποτελεί βασικό βοήθημα για τα τρία τεστ, τα οποία θα γράψουν οι μαθητές. Τα θέματα των δύο πρώτων τεστ θα διαβιβασθούν στους μαθητές από τα προσωπικά e – mails τους, ενώ το 3ο τεστ θα κληθούν οι μαθητές να το γράψουν στην έδρα της Εταιρε��ας, στο Βόλο το μήνα Μάιο.

Όλοι οι μαθητές προάγονται στην επόμενη τάξη ή απολύονται, λαμβάνοντες τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών, στον οποίο αναγράφεται ο βαθμός επίδοσής τους. Η τελετή απονομής των τίτλων σπουδών και των απολυτηρίων πραγματοποιείται στο Βόλο, σε ημερομηνία και ώρα που ορίζει η Εταιρεία.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων της «Σχολής Αστρονομίας» από τους μαθητές της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» θα γίνει σε πειραματικό στάδιο εφέτος μέσω διαδικτυακής μετάδοσης και ύστερα από ενεργοποίηση σχετικού κωδικού, ειδικά για τους μαθητές αυτούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top