Τρεις νεαρές ελληνίδες βραβεύτηκαν για την αφοσίωσή τους στην επιστήμη

Δείτε το βίντεο

​Τρείς νεαρές Ελληνίδες που έχουν αφιερώσει τη ��ωή τους στην επιστήμη, βραβεύτηκαν για τις ικανότητες και το σημαντικό ερευνητικό έργο τους από την ελληνική εθνική επιτροπή τ��ς Ουνέσκο και γνωστή εταιρία προϊόντων καλλωπισμού.

Για 8η χρονιά τρεις ανερχόμενες νέες γυναίκες από τον χώρο των θετικών επιστημών, τιμήθηκαν για την αφοσίωση και τα επιτεύγματά στους ερευνητικούς τους τομείς.

«Είναι ένα βραβείο το οποίο προσφέρει ουσιαστική και πραγματική υποστήριξη στις γυναίκες επιστήμονες» δήλωσε μια από τις ερευνήτριες Αντιγόνη Δήμα.

Τα βραβεία που απονέμονται για τη συμβολή των ερευνητριών στην επίλυση προβλημάτων όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη και ο εθισμός, συνοδεύονται από οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ.

«Μου δίνεται και η δύναμη να συνεχίσω και ν�� κάνω περισσότερα πράγματα στο χώρο της επιστήμης μου» δήλωσε η Φλωρεντία Φωστήρα.

«Αυτό που μας ενώνει είναι το πάθος μας για την επιστήμη και νομίζω ότι αυτό είναι που υπογραμμίζει αυτή η πρωτοβουλία» ανέφερε η Βασιλική Παυλίδου.

Στη τελετή της βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδωσαν το παρόν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και υπουργοί.

Ο σκοπός του προγράμματος L' OREAL-UNESCO για τις γυναίκες στην Επιστήμη είναι να προβάλλει και να υποστηρίξει νεαρές γυναίκες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top