ΑΥΤΟΨΙΑ Star: Κινδυνεύουν να κλείσουν 1.140 παιδικοί σταθμοί!

Στεγάζονται σε ορόφους πολυκατοικιών με υγρασία και φουσκωμένους τοίχους

ΑΥΤΟΨΙΑ Star: Κινδυνεύουν να κλείσουν 1.140 παιδικοί σταθμοί!

​Την ώρα που τα παιδιά στοιβάζονται μέσα σε δωμάτια πολυκατοικίας χωρίς φως και με προαύλια που θυμίζουν αυλές φυλακών, έρχεται και ο κίνδυνος να κλείσουν 1.140 παιδικοί σταθμοί των δήμων αν δεν παραταθούν οι άδειες λειτουργίας, που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς την ευθύνη των ιδίων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών καλείται να αντιληφθεί τη μεγάλη ευθύνη της δυνατότητας παράτασης της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους, διότι οι ίδιοι δεν έχουν βγάλει τους όρους και τις προϋποθέσεις να λειτουργούν αυτοί» αναφέρει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Οι παιδικοί σταθμοί συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέσω της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής και το λουκέτο σημαίνει απολύσεις και παιδιά χωρίς στέγη.

Όμως όπως βλέπετε και στην αυτοψία του STAR στην περιοχή του Ζωγράφου υπάρχουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι στεγάζονται σε πολυκατοικίες κάτω από συνθήκες ακατάλληλες για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Σε άλλο παιδικό σταθμό, πάλι σε πολυκατοικία, ανεβαίνοντας τα σκαλιά βλέπετε τις φθορές στους τοίχους, από την υγρασία, ενώ φθάνοντας στον πρώτο όροφο, μπήκαμε ουσιαστικά σε ένα ��ιαμέρισμα που φιλοξενεί καθημερινά πάνω από 20 παιδιά. Στον τρίτο παιδικό σταθμό δεν μας άφησαν να μπούμε αλλά από το κουδούνι και μόνο καταλάβαμε γιατί δεν ήθελαν.

Το υπουργείο εσωτερικών απέστειλε σχέδιο για τους όρους λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το επεξεργάζεται. Τα χρονικά περιθώρια όμως μειώνονται και ο κίνδυνος λουκέτου παραμονεύει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top