ΝΤΡΟΠΗ: Στερούν το δικαίωμα στη γνώση σε μαθητή με λευχαιμία στη Θεσσαλονίκη

Με εντολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόβεται η κατ’ οίκον διδασκαλία του

​Το πιο σκληρό της πρόσωπο αποφάσισε να δείξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε έναν μικρό μαθητή Δημοτικού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δίνει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του εναντίον της λευχαιμίας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με προφορική μέχρι στιγμής εντολή, ο δάσκαλος που παραδίδει στο παιδί μαθήματα κατ’ οίκον, αφού υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δεν μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο, θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα, ώστε συνάδελφός του να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχει πάρα πολλά κενά.

Γονείς και μαθητές στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι από την απόφαση αυτή, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η Πολιτεία μπορεί να είναι τόσο ανάλγητη απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις μικρών παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο.

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πήγαινε μέχρι τον Σεπτέμβριο ο μικρός μαθητής είναι 18τάξιο και σ’ αυτό πηγαίνουν 380 παιδιά, ε��τός από εκείνο.

Μάλιστα αν και το σχολείο έχει 18 τάξεις, σ’ αυτό έχουν τοποθετηθεί 19 δάσκαλοι, με τον 19ο να έχει αναλάβει το ολοήμερο σχολείο, και την κατ’ οίκον εκπαίδευση του μαθητή.

Τη Δευτέρα όμως, ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ότι ο 19ος δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει τα μαθήματα στο μικρό αγοράκι και ότι η δασκάλα που έχει αναλάβει ένα τμήμα της πρώτης, στο οποίο φοιτά κι ένα παιδί με Σύνδρομο Down, θα πρέπει να μεταφερθεί στο σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, οι γονείς δεν άφησαν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσες, και αφού συνομίλησαν με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ. Καρατάσιο, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δει με σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Οι γονείς του είναι τόσο διακριτικοί άνθρωποι που δεν επιζητούν τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις. Όμως για το παιδί ο δάσκαλος που έρχεται στο σπίτι για να του μάθει γράμματα είναι αυτό που περιμένει καθημερινά. Από το παιδί αυτό λείπουν οι συμμαθητές του, λείπει η ζεστασιά του σχολείου, λείπει το κουδούνι, λείπει το παιχνίδι στην αυλή, θα είναι άδικο να του λείψει και η εκπαίδευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων Β. Τάτσικας.

Το υπουργείο Παιδείας, γνωρίζει την υπόθεση και σήμερα αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top