ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη – Που θα χιονίσει

Αναλυτική πρόγνωση για όλη την χώρα-Πρώτη ανάρτηση:09/12/2014 00:29

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη – Που θα χιονίσει

Μέχρι και τις βραδυνές ώρες της Τρίτης θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη από το βράδυ της Κυριακής πλήττουν πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο ανατολικό Αιγαίο και στη βόρεια Ελλάδα για αύριο Τρίτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 1 έως 10 με 12 βαθμούς, ενώ στα νησιά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει στους 16 με 18 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τα θερμόμετρα σε Αθήνα και Πειραιά θα δείξουν μέχρι 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, βροχές, ενισχυμένους ανέμους και κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και, στο νότιο Ιόνιο μικρής διάρκειας βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην Κρήτη αναμένονται σποραδικές βροχές μέτριας έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα σημειωθούν δυνατές βροχοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με παροδική συννεφιά, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 16 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top