Πατέρας Ρωμανού:​«Στην κρίσιμη στιγμή μπορεί να έλεγα σώστε το παιδί μου»

«Ο θάνατος του Αλέξη τον επηρέασε διττά. Μετά ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί»

​«Δεν ξέρω σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί και να το 'λεγα... σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου. Μπορεί και να το 'λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή, όμως. Γιατί πονάω... Η μητέρα του πονάει πολύ περισσότερο από μένα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως δεν πιστεύει ότι το παιδί του κάνει λάθος και προσθέτει: «Ως πατέρας δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου. Δεν μου αρέσει καθόλου να βασανίζεται και επιμένω, από αυτό το σάπιο κράτος. Πονάω και δεν το δέχομαι αυτό, αλλά από την άλλη μεριά αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του».

Σημειώνει ότι ποτέ δεν ρώτησε τον γιο του για τη ληστεία στην Κοζάνη, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να εντάσσεται στο σκεπτικό του ότι «εγώ είμαι από αυτούς που θα φτιάξουν έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο».

Δηλώνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «πρέπει να κάνει πίσω γιατί αυτός έχει το άδικο», ενώ υπογραμμίζει πως «ο θάνατος του Αλέξη τον επηρέασε διττά. Από τη μια σκοτώνεται ο φίλος του και από την άλλη επιβεβαιώνονται και όλα αυτά που ήξερε. Ήταν ατυχία που βρέθηκε εκεί, ήταν 15,5 χρονών παιδιά. Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του... Μετά ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί. Ο μεγάλος θυμός ήταν το συναίσθημά του. Τον επηρέασε πολύ και υπάρχει αυτό μέσα του».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, στις 11.00, αναμένεται να συναντηθούν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο απεργός πείνας όπως εξέφρασε σε χειρόγραφη επιστολή του.

061214210846_6085.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top