Αποφυλακίστηκε ο Λάκης Γαβαλάς- Δείτε τι υποστήριξε στο δικαστήριο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής για 7η φορά

​Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη το πρωί για 7η φορά για χρέη προς το Δημόσιο.

Η σύλληψη, η οποία έγινε έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης 5 ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις) ωστόσο όπως είπε και ο ίδιος στο δικαστήριο βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Γι’ αυτό ζήτησε να ρυθμιστεί από το δικαστήριο σε δόσεις το ποσό, αίτημα που έγινε δεκτό.
Τα χρήματα θα καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση δε που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση θα εκτίσει την ποινή.

«Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιος με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη συναίνεση να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Μου έχουν κατασχέσει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον Ant1 για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή», είπε ο κύριος Γαβαλάς και στις επόμενες ερωτήσεις του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε πως «θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα τρια ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, τα οποία έχει παραχωρήσει απ΄ την πρώτη στιγμή στο δημόσιο με ανέκκλητο πληρεξούσιο, η αξία των οποίων υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του δημοσίου. Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είχε ζητήσει να μεταφερθεί εκεί η περιφέρεια αφού κάθε χρόνο πληρώνει 10 εκατομμύρια σε ενοίκια. Όμως νομικά αυτό δεν είχε καταστεί εφικτό έως τώρα, αλλά ήδη σχετικός νόμος έχει προωθηθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top