Πέντε ομάδες νέων βραβεύτηκαν επειδή δημιούργησαν τις δικές τους καινοτόμες επιχειρήσεις!

Όταν τα όνειρα δεν μένουν στα συρτάρια μπορούν να γίνουν θαύματα

Πέντε ομάδες νέων βραβεύτηκαν επειδή δημιούργησαν τις δικές τους καινοτόμες επιχειρήσεις!

Πέντε ομάδες νέων ανθρώπων που κατάφεραν μέσα στην κρίση να υλοποιήσουν τα όνειρα τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις βραβεύτηκαν σήμερα σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όταν τα όνειρα δεν μένουν στα συρτάρια μπορούν να γίνουν θαύματα. Έτσι έγινε για τον Παναγιώτη και την ομάδα του που κέρδισε σήμερα 45.000 ευρώ στον διαγωνισμό Μake innovation work.

Πως τα κατάφεραν; Πάντρεψαν τον Φαέθωνα, τον μυθολογικό γιο του ήλιου με τη σύγχρονη τεχνολογία και δημιούργησαν το νέο εξελιγμένο Φαέθων, ένα σύστημα που κάνει τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα να παράγει ηλεκτρισμό.

«Όταν συνδυάσουμε τη συσκευή μας με ένα ηλιακό θερμοσίφωνα, δημιουργούμε ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής το οποίο παράγει θερμότητα και ηλεκτρισμό ταυτόχρονα με μία πολύ μεγάλη απόδοση» δήλωσε ο Νίκος Αραπκουλές.

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και η εταιρεία του που ακούει στο όνομα «Ραδίκι» μπορεί να μην κέρδισε το πρώτο βραβείο, έχει όμως καταφέρει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Μαζί με την ομάδα του καλλιεργούν χόρτα, τα αποξηραίνουν και έτσι ο ελληνικός ζοχός, η καυκαλήθρα το ραδίκι και η αγγουρίτσα ταξιδεύουν στις παγκόσμιες αγορές.

«Έχουμε ένα εξειδικευμένο σέρβις διατροφής. Φροντίζουμε ακόμα και να τα καλλιεργήσουμε ώστε άνθρωποι που ψάχνουν πολύ καλά ποιοτικά πράγματα να τα βρίσκουν στην πόρτα τους» είπε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Αυτές οι δύο start up, μαζί με 3 ακόμα στους τομείς του Τουρισμού, της υγείας και των μεταφορών κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την καινοτομία τους αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top