Μανωλάδα: ΔΕΝ θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο οι αθωωθέντες για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπων

Δεν υπάρχει λόγος να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας

Μανωλάδα: ΔΕΝ θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο οι αθωωθέντες για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπων

Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη, δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Νέας Μανωλάδας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ υπάρχει και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

H απόφαση του δικαστηρίου αθώωνε ομόφωνα τον επιχειρηματία που κατηγορείτο για εμπορία ανθρώπων, στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση.

Να σημειώσουμε ότι ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και επτά χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, δίνοντας σε δύο από αυτούς αναστολή στην έφεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top