Έκθεση Unicef: Δραματική αύξηση των παιδιών που ζουν φτωχά στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα φτωχά παιδιά σε 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και προκαλούν σοκ: 2,6 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά βυθισμένα στη φτώχεια στις πλούσιες χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μέσα σε 4 χρόνια, από το 2008 - 2012, στις 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες, ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε.

Αυτά είναι τα συγκλονιστικά στοιχεία έκθεσης της Unicef.

Η μεγαλύτερη αύξηση παιδικής φτώχειας εντοπίζεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, στη Βαλτική, την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

Συνολικά ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας την περιόδο 2008-2012 υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να εξέλθουν από τη φτώχεια το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων) επισημαίνει η Unicef. Υπολογίζεται ότι 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες.

Το ποσοστό των νέων ηλικίας 15- 24 ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top