Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Για τις πρώτες 27 απολύσεις από επανέλεγχο συμβάσεων

​Παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν από τις 10:30 το πρωί τα μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας.

Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004.

Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009 ύστερα από καταγγελίες για παρατυπίες όσον αφορά στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑμεΑ.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ «να πάρει θέση και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει διευκολύνοντας το έργο της συγκυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογικών διεργασιών».

Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Κερατστινίου - Δραπετσώνας προχωρά σε κατάληψη των δημοτικών υπηρεσιών και σε γενική συνέλευση. Θα έχει επίσης συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top