Δείτε ποια αλλαντικά απέσυρε από την αγορά ο ΕΦΕΤ

Δεν έγραφαν στα συστατικά τις αλλεργιογόνες ουσίες

​Την ανάκληση αλλαντικών στα οποία δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί, αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες. Στην πρώτη περίπτωση ήταν το σέλινο ενώ στη δεύτερη περίπτωση υπήρχαν σπόροι μουστάρδας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση του συνόλου των παρτίδων των προϊόντων, για τα «Λουκάνικα Τρικαλινά» με ημερομηνίες παραγωγής από 22.09.2014 έως και 03.10.2014 και για τα «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE» με ημερομηνίες παραγωγής από 18.09.2014 έως και 07.10.2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top