Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι πραγματογνώμονες για το τραγικό δυστύχημα στο Βόλο

Τι λέει στο Star ειδικός

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι πραγματογνώμονες του στρατού για τις αιτίες του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε την ζωή σε τρεις στρατιώτες και τραυμάτισε ένα αξιωματικό.

Ο πραγματογνώμονας Βασίλης Καπράλος μας εξήγησε πως ακριβώς λειτουργεί ένα ολμοβόλο. «Το τμήμα όλμου αποτελείται από τον πυροσωλήνα, από τον κορμό με την εκρηκτική ύλη μέσα και από τα πτερύγια με το προωθητικό γέμισμα. Το ολμοβόλο είναι εμπροσθογεμές. Έγινε πρόωρη λειτουργία του πυροσωλήνα, εξερράγη το βλήμα και λόγω της μεγάλης ταχύτητας του tnt και της υψηλής θερμοκρασίας δημιουργήθηκε η πρόωρη λειτουργία του πυρομαχικού και είχαμε το σοβαρό ατύχημα.» σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν εξερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 χλστ κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα.
«Στα πυρομαχικά, η επίδραση του χρόνου, οι μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, ο κακός χειρισμός και η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, δημιουργούν στα πυρομαχικά φθορές και αλλοιώσεις… ατυχίες πυροδοτήσεως (δηλαδή να λειτουργήσει μόνο το προωθητικό γέμισμα και να μείνει το βλήμα μέσα στο σωλήνα) ή και πρόωρη λειτουργία» προσθέτει ο κύριος Καπράλος.

Για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top