Το Αμερικανικό Κολλέγιο βράβευσε απόφοιτους για την προσφορά τους και το έργο τους

Στην εκδήλωση «Supporting Excellence»

Το Αμερικανικό Κολλέγιο βράβευσε απόφοιτους για την προσφορά τους και το έργο τους

​Μία εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Supporting Excellence», διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, για να τιμήσει τους απόφοιτους που ξεχωρίζουν για το έργο και την προσφορά τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και για να υποστηρίξει το ταμείο υποτροφιών του κολλεγίου.

«Η γενναιοδωρία σας θα είναι πιθανόν το δώρο εκπαίδευσης σε σπουδαστές που το αξίζουν και θα γίνουν οι ηγέτες του αύριο. Απόψε τιμούμε παραδείγματα της αποστολής του οράματος και των αξιών του Αμερικανικού κολλεγίου Αθηνών.» είπε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Δρ. David G. Horner.

Οι 10 απόφοιτοι, στους οποίους απενεμήθη το βραβείο επιτευγμάτων έχουν διακριθεί σε τομείς όπως οι επιστήμες, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και η φιλανθρωπία. Για το κοινωνικό της έργο βραβεύθηκε η πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco και πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία συγκινημένη αναφέρθηκε στα χρόνια της φοίτησης της στην ιστορία τέχνης , τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην αρχαιολογία ενώ προέτρεψε τους νέους φοιτητές να κυνηγούν τα όνειρά τους.

«Θα ήθελα να μοιραστώ με τους νέους που είναι απόψε εδώ, την πεποίθηση μου ότι πάντα πρέπει να έχουν πίστη και επιμονή, γιατί μπορούν να φτάσουν τα όνειρα της ζωής τους όσο χρησιμοποιούν όλη τους τη δύναμή τους και τη θέληση, για να τα πραγματοποιήσουν.» ανέφερε στην ομιλία της, η πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco και πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Ουρανία Κλη- Εφραίμογλου πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, βραβεύθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. κυρίος George Behrakis για την προσφορά του στην ελληνική κληρονομιά, η ιστορικός τέχνης και συγγραφέας για τον πολιτισμό κυρία Εβίτα Αράπογλου και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συνεισφορά του στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Είμαι ευγνώμων σε εσάς για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε βραβεύοντας με απόψε. Με όλη μου την καρδιά σας ευχαριστώ και εγώ και το σχολείο μου θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε τις γενιές που έρχονται.» δήλωσε η ιστορικός τέχνης και συγγραφέας για τον πολιτισμό κυρία Εβίτα Αράπογλου.

«Αυτό με δίδαξε το σχολείο μου: «Να μη σε υπηρετούν -να υπηρετείς». Έχω κάνει το καθήκον μου. Σας ευχαριστώ», τόνισε η πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κυρία Ουρανία Κλη- Εφραίμογλου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας ενώ τα έσοδα θα ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που στην ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, περισσότεροι από 1.400 μαθητές του έλαβαν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top