ΣΑΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη: βρέθηκε νέο έλλειμμα 1,1 εκατ. ευρώ στον δήμο!

Συνεχίζεται η έρευνα για τις τρύπες στα ταμεία

​Νέο έλλειμμα βρέθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς συνεχίζεται η έρευνα, για να εντοπιστεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τα λεφτά που χάθηκαν, κυρίως την περίοδο Παπαγεωργόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι μία ακόμη τρύπα, που υπολογίζεται σε 1,1 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στα ταμεία του δήμου μετά την έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν το διάστημα 1998-2004, αλλά χωρίς εντάλματα.

Ο οικονομικός επιθεωρητής εντόπισε ειδικές εντολές πληρωμών που δεν αντιστοιχούσαν σε τιμολόγια προμηθευτών, τα οποία αναζητήθηκαν στα αρχεία του δήμου, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

«Είναι πολλά τα λεφτά και τα ζητάμε από τους υπαίτιους, είτε αυτοί λέγονται καταδικασθέντες είτε όσοι θα καταδικαστούν, αφού η υπόθεση της παγίας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε με έμφαση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Μπουτάρης αναφορικά με τα χρήματα που διεκδικεί ο δήμος, προσθέτοντας ότι «δεν έχει τελειώσει η ιστορία και δεν έχουν βεβαιωθεί όλα τα ποσά που λείπουν».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, στον δήμο έχουν επιβληθεί πρόστιμα για το χρονικό διάστημα 1993-2010, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ, χαρτοσήμων από μίσθωση ακινήτων, μη απόδοση χρημάτων στην πρόνοια από πολιτιστικές και εκθεσιακές εκδηλώσεις ��αι πρόστιμα από τη μη σωστή τήρηση των φορολογικών στοιχείων του δήμου (γυμναστήρια).

Τα πρόστιμα αυτά μαζί με τις προσαυξήσεις ανεβάζουν το ποσό στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top