H Ελλάδα στη 2η θέση του διαδικτυακού εκφοβισμού

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στην κάμερα του Star

H Ελλάδα στη 2η θέση του διαδικτυακού εκφοβισμού

Ένας στους τέσσερις εφήβους ζει τον τρόμο του cyberbullying. Η Ελλάδα έ��ει τη 2η θέση σε ποσοστά διαδικτυακού εκφοβισμού, με 1η στη λίστα τη Ρουμανία. Μια βόλτα σε γυμνάσιο της Αθήνας αρκεί για να ακούσει κανείς απίστευτα περιστατικά μεταξύ συμμαθητών.

Ανέβασε γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης συμμαθήτριάς του στο facebook

«Πήγε με ένα αγόρι και τη βγάλανε φωτογραφία γυμνή και την ανέβασαν στο fb. Είχε στεναχωρηθεί πολύ και οι γονείς της πήραν την αστυνομία και από τότε δεν ξανασχολήθηκε ούτε με fb, ούτε με Twitter.» σημείωσε στην κάμερα του Star ένα αγόρι.

Βιντεοσκόπησαν ξυλοδαρμό 16χρονης και το ανέβασαν στο youtube

«Είχαν φτιάξει κάποια παιδιά στο Youtube ένα βίντεο. Τη χτυπάγανε και τη βρίζανε μαζί. Έγινε περίγελος στο σχολείο γιατί την κορόιδευε όλο το σχολείο που έφαγε ξύλο. Άλλαξε σχολείο γιατί ντρέπεται να έρθει εδώ.» σημείωσε άλλος μαθητής.

Εν τω μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους γονείς, ο διευθυντής ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

«11 ετών παιδί είχε instagram που του είχε κάνει ο μπαμπάς για να περνάει καλά το παιδάκι, πράγμα απαράδεκτο για εμένα. Facebook και instagram μετά τα 14. Κάποιος του έσπασε τους κωδικούς, μπήκε στο Instagram και έλεγε ύβρεις και βωμολοχίες σε όλη την τάξη του παιδιού, με αποτέλεσμα το παιδί να μη θέλει να πάει σχολείο τη Δευτέρα το πρωί.» τόνισε ο ίδιος

Την ίδια ώρα πολλά είναι και τα περιστατικά του bullying, τους εκφοβισμού μέσα στο σχολείο. Ενδεικτική είναι η εξομολόγηση 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου. Όπως μας λέει, δεχόταν απειλές από ένα συμμαθητή της για πολύ καιρό, ενώ ο ίδιος δε δίστασε να τη χτυπήσει στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

«Με απειλούσε στην τάξη, στο διάδρομο με έπιασε από το γιακά και στο προαύλιο με χτύπησε, μου έδωσε χαστούκι μπροστά σε όλη την τάξη. Κάθε μέρα σκεφτόμουν “να πάω σχολείο, να μην πάω; Τι θα γίνει;” Δεν μπορείς να ζήσεις ήρεμα. Είσαι κάθε μέρα με ένα φόβο του τι θα γίνει. Στους καθηγητές δεν το είχα πει γιατί θα γινόταν θέμα, ίσως να με ξαναχτύπαγε ή να με απειλούσε μέσω του ίντερνετ, γιατί το άτομο αυτό είχε λογαριασμό και στο fb.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top