Κληρονόμος πούλησε 15.000 στρέμματα γύρω από το ναυάγιο της Ζακύνθου!

Με ενετικό διάταγμα

Κληρονόμος πούλησε 15.000 στρέμματα γύρω από το ναυάγιο της Ζακύνθου!

Δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, ρέματα και δρόμοι περιλαμβάνονται στα 15.000 στρέμματα γύρω από τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο» τα οποία πωλούνται στην εταιρεία real estate Pimana, λιβανέζικων συμφερόντων, μέσω της οποίας κλείνει τις συμφωνίες ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Μάλιστα η οικογένεια ενός Αθηναίου δικηγόρου που κληρονόμησε και έχει στην ιδιοκτησία της τις εκτάσεις αυτές φέρεται να τις έχει αποκτήσει με ενετικό διάταγμα, λίγο πριν το τέλος της Ενετοκρατίας στα τέλη του 18ου αιώνα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι φορείς του νησιού σε σύσκεψη που έκαναν τον Αύγουστο, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα, ότι πολλές από αυτές τις γαίες δεν ανήκουν στον πωλητή.

Ωστόσο ο ίδιος ο πωλητής προσκόμισε έναν τίτλο της ενετικής περιόδου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μεταφραστεί από το υπουργείο των Εξωτερικών επειδή είναι γραμμένος στην ενετική γλώσσα και απέχει από τα Ιταλικά που μιλιούνται σήμερα.

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι ο πωλητής επικαλείται μια σειρά άλλων διαθηκών που έχουν γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, όπου περιγράφεται η γη που πούλησε στον Εμίρη.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top