Το ανανεωμένο Φαληρικό Μέτωπο: Υπόγεια η Ποσειδώνος και από πάνω πάρκο

Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική

​Πραγματικότητα φαίνεται πως γίνεται ένα από τα σημαντικότερα έργα πνοής με μεγάλη σημασία για την Αττική, η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Σε συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μίλησε για τις εντυπωσιακές αλλαγές που θα γίνουν στην Αττική τα επόμενα 3 χρόνια.

170714180525_5304.jpg
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική. Ξαναβάζουμε ουσιαστικά την πόλη στο πάρκο και το πάρκο στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, έργο που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια».

Μάλιστα, ο κύριος Σιμόπουλος τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για το εντυπωσιακό έργο.
«Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Στο καινούριο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα ενταχθεί το έργο. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε εργολάβο τον Μάιο. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια».

170714180528_8672.jpg

Ο ίδιος συνέχισε δίνοντας λίγες λεπτομέρειες: «μεταφέρουμε τη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά ενενήντα μέτρα προς τον νότο, ενώ εκτός από την υπογειοποίηση, η οποία πάνω θα έχει ένα πάρκο, θα κάνουμε επίσης και σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο».

Το συγκεκριμένο έργο, εκτός από πνοή ανανέωσης και δροσιάς που αναμένεται να προσφέρει στον νομό της Αττικής, θα ενώσει τους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα.

170714180529_9421.jpg
«Θα χτιστούν δύο εγκάρσια μονοπάτια και πέντε κάθετα, που ουσιαστικά θα ενώνουν το παραλιακό μέτωπο των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα. Η άρδευση θα γίνεται από τον Κηφισό, με ένα τριτοβάθμιο σύστημα επεξεργασίας. Και στον Ιλισό θα γίνει εκβάθυνση από ενάμισι έως τρία μέτρα, λύνοντας και εκεί ένα πε��ιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων σημείωσε ότι αναμένονται δύο ακόμη έργα: η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και η γραμμή 4 του μετρό.

170714180530_0185.jpg
«Είναι τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την Αττική, έργα πνοής, έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής».

Δείτε εδώ τα κυριότερα επιμέρους έργα που συνθέτουν το ολοκληρωμένο έργο ανάπλασης του φαληρικού μετώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top