Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα της ομάδας Μαζιώτη, στα Πατήσια

Το χρησιμοποιούσαν σαν οίκημα ασφαλείας ο τρομοκράτης και τα μέλη της οργάνωσης

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα της ομάδας Μαζιώτη, στα Πατήσια

​Σημαντική βοήθεια στην Αντιτρομοκρατική αναμένεται να δώσει το διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στα Πατήσια, το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης και η ομάδα του, χρησιμοποιούσαν σαν οίκημα ασφαλείας.

Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου ένα χρόνο από άτομο με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, και όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ανιτρομοκρατικής, ήταν λειτουργικό, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες δεν το χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί το είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό, αλλά δεν έκαναν έφοδο, μιας και περίμεναν κάποιο από τα μέλη της οργάνωσης να το επισκεφτεί.

«Για άγνωστο λόγο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Υπάρχουν πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία, αλλά οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών», προσθέτει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.

1706365.jpg

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΔΑ:

Δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, αλλά ούτε και του Γιώργου Πετρακάκου ο οποίος συμμετείχε στις ληστείες σε Ακράτα και Μέθανα με τον Νίκο Μαζιώτη.

Ωστόσο, αυτό που βρέθηκε ήταν στοιχεία για άλλα άτομα που επισκέφτηκαν το διαμέρισμα.

Πρόκειται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τουλάχιστον τρία πρόσωπα του λεγόμενου κοινού ποινικού εγκλήματος, των οποίων η μόνη διασύνδεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Μάλιστα και ο ενοικιαστής φέρεται να έχει συμμετοχή σε κάποιες από τις έξι ληστείες τραπεζών που αποδίδονται στον Μαζιώτη και στους συνεργούς του, ενώ φέρεται και να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ανάμειξή του σε ποινικές υποθέσεις.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ:

Το γεγονός ότι το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται στα Πατήσια, σε συνδυασμό με τη συχνή παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στον σταθμό ηλεκτρικού του Αγίου Νικολάου, στρέφει τις έρευνες στην περιοχή αυτή, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Μάλιστα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν ότι υπό την καθοδήγηση της Πόλας Ρούπα, νέα και παλαιότερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα ως «απάντηση» για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, χωρίς να αποκλείουν αυτή τη φορά να επιλεγεί ανθρώπινος στόχος.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top