'Έγκυος πήγε με πόνους στο νοσοκομείο να γεννήσει και ο εφημερεύων γιατρός ήταν σπίτι του!

Έγινε ΕΔΕ για 3 γυναικολόγους σε Γρεβενά και Καστοριά

'Έγκυος πήγε με πόνους στο νοσοκομείο να γεννήσει και ο εφημερεύων γιατρός ήταν σπίτι του!

​Αντιμέτωποι με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος είναι τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών διότι έδιωξαν επίτοκο που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Τι και αν η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, κάποιοι συνάδελφοι της ξέχασαν για τα καλά τον όρκο του Ιπποκράτη, σφυρίζοντας αδιάφορα με την περίπτωση της γυναίκας που υπέφερε την πιο ωραία στιγμή της ζωή της.

«Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έγινε μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους τριών γιατρών γυναικολόγων που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της μεταφοράς, και κυρίως του εφημερεύοντος γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Γρεβενών τη στιγμή εκείνη. Για αυτόν, όπως αναφέρεται, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ενώ ενημερώθηκε, αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκαν ποινές από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top