Στο ΣτΕ προσπαθεί να μπλοκάρει η ΑΔΕΔΥ την αξιολόγηση

Κάνει λόγο για ανυπόστατες αποφάσεις

​Ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσφυγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης σχετικά με την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στο θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού, η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας ώστε να μπλοκάρουν το μέτρο.

Στην προσφυγή που υπογράφουν επιπλέον οι Σύλλογοι εργαζομένων δασολόγων Κρήτης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ.λπ. ζητώντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επεκτάθηκε η αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και στους εργαζομένους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι αυτές οι αποφάσεις είναι ανυπόστατες καθώς δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και πως παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις της ισότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top