Χωρίς ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες οι δημοτικοί αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ

Παρουσιάστηκαν στις υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν προσωρινά

​Στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που τοποθετήθηκαν προσωρινά παρουσιάστηκαν την Τρίτη οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, χωρίς όμως να έχουν λυθεί πολλά ζητήματα.

Ένα βασικό θέμα είναι αυτό της στολής. Θα πρέπει από Τετάρτη να εμφανίζονται στις υπηρεσίες τους με τις στολές που φορούσαν ως δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ από την Ελληνική Αστυνομία θα τους δοθεί το εθνόσημα που θα βάλουν πάνω σε αυτές.

Στην Αθήνα είναι 402 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί ως εξής. 150 στην Τροχαία Αθηνών, 100 στο σχέδιο Αστυνόμευσης Ξένιος Ζευς, 150 σε αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα βγαίνουν μαζί με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς. Θα παίρνουν μέρος σε ελέγχους για το παρεμπόριο και τροχονομικούς, ωστόσο δεν θα μπορούν να βεβαιώνουν παραβάσεις, ενώ έχουν οριστεί αξιωματικοί της Αστυνομίας που θα τους εποπτεύουν.

Επίσης οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα οπλοφορούν.

Μέχρι την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα δουλεύουν πενθήμερο, με ωράριο δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top