ΣΑΛΟΣ:αστυνομικός κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης-εστιατορίου

Λειτουργούσε ανενόχλητος για τουλάχιστον 5 χρόνια

ΣΑΛΟΣ:αστυνομικός κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης-εστιατορίου

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, με τον αστυνομικό που κατηγορείται για υπεξαίρεση πάνω από 300.000 ευρώ και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εξετάζεται και η τυχόν ανάμειξη και συναδέλφων του στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον υπαστυνόμο Α', ο οποίος είναι ο διαχειριστής της λέσχης- εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος φέρεται ότι έχει υπεξαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων!

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και τους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού στη λέσχη - εστιατόριο, απ' όπου κατασχέθηκαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και οι φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.), τα οποία μελετώνται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός φέρεται ότι από το 2009 ��ως και σήμερα να υπεξαίρεσε τμηματικά από το αποθεματικό του Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης πάνω από 300.000 ευρώ.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα κάνει πραγματογνωμοσύνη και διαχειριστικό έλεγχο, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς η ζημιά στη δημόσια περιουσία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top