«ΕΣΠΑΣΑΝ» τα ισόβια για τον καθηγητή που δολοφόνησε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του

Το Εφετείο τον καταδίκασε σε 20 χρόνια κάθειρξη

«ΕΣΠΑΣΑΝ» τα ισόβια για τον καθηγητή που δολοφόνησε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του

​«Έσπασαν» τα ισόβια για τον 42χρονο καθηγητή μουσικής Γιάννη Κατσιλάμπρο, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του Παναγιώτα Μαζαράκη και μετά την τσιμέντωσε σε πάρκο κοντά στο σπίτι τους στη Φιλοθέη.

Το Εφετείο, έκρινε ότι ο 42χρονος σκότωσε την άτυχη 36χρονη από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικ�� του πρότερου έντιμου βίου, μειώνοντας την ποινή του στα 20 χρόνια κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κατσιλάμπρου περί βρασμού ψυχής και ελαττωμένου καταλογισμού, όπως επίσης και το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Πρωτόδικα ο 44χρονος σήμερα μουσικός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Στην απολογία του ο δράστης τόσο προανακριτικά όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο υποστήριξε πως έπειτα από έναν ακόμη καβγά τους, χτύπησε με ένα σίδερο την Παναγιώτα Μαζαράκη στο κεφάλι και στη συνέχεια, αφού το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα, της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το άψυχο σώμα της στην μπανιέρα και την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι. Έπειτα δοκίμασε να τη θάψει αρχικά στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου. Καθώς οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, ο 38χρονος καθηγητής μουσικής έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη, όπου την έθαψε.

Ο δικηγόρος του 42χρονου καθηγητή μουσικής, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν ορθή δίκαιη, αφού όπως είπε υπήρξαν πάρα πολλές αποδεικτικές δυσχαίριες.

Από την πλευρά της, η οικογένεια της αδικοχαμένης σολίστ, μέσω του δικηγόρου της Φ. Μαζαράκη, δήλωσε:

«Έσπασαν τα ισόβια μεν, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για μία ποινή εικοσαετούς κάθειρξης. Δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί περί ψυχικού βρασμού την ώρα της δολοφονίας. Από πρόθεση δολοφόνησε την Παναγιώτα. Αυτή είναι μια δικαίωση για την οικογένεια και ηθικά είναι μια ανακούφιση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top