ΑΥΤΟΨΙΑ STAR:Μέχρι τον Νοέμβριο του ‘13 ήταν κατάλληλα τα παιχνίδια του λούνα παρκ στο Ελληνικό

Καλύτερα στην υγεία της η 9χρονη

ΑΥΤΟΨΙΑ STAR:Μέχρι τον Νοέμβριο του ‘13 ήταν κατάλληλα τα παιχνίδια του λούνα παρκ στο Ελληνικό

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για το πώς λειτουργούσε το λούνα πάρκ στην περιοχή του Ελληνικού εκεί όπου έχασε την ζωή του το 13χρονο αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφούλα του.

Το λούνα πάρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια όπου σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία την Κυριακή το μεσημέρι και με σοβαρότατες ελλείψεις στα θέματα ασφάλειας. Αυτό επισήμανε από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του 13χρονου που είδε μπροστά στα μάτια του το τραγικό περιστατικό.

Από την πλευρά του ο δήμος Ελληνικού σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι απλά είχε εγκρίνει την εκμίσθωση χώρου και όχι την λειτουργία του λούνα παρκ. Η αυτοψία του STAR δείχνει τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρχαν στο συγκεκριμένο λούνα παρκ.

reqyerty.jpg
Μάλιστα είχε εισπράξει καθαρά και 1400 ευρώ για μίσθωμα χρήσης για ένα μήνα από 15 Ιανουαρίου έως και 14 Φεβρουαρίου 2014. Και όλα αυτά με απευθείας ανάθεση.

Όταν ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας ζήτησε να μιλήσει με τον δήμαρχο για να πάρουμε απαντήσεις η πόρτα ήταν κλειστή.

Όπως θα δείτε στο βίντεο στα πρακτικά της συνεδρίασης του δήμου στις 25 Οκτωβρίου του 2013 η εκμίσθωση χώρου μιλούσε και για προσωρινή λειτουργία Λούνα Πάρκ. Όμως στο σημερινό δελτίο τύπου ο δήμος περιορίζεται να πει οτι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας και λειτουργίας Λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο.

Με λίγα λόγια ο δήμος νοίκιασε τον χώρο και το λούνα παρκ λειτουργούσε δίχως άδεια και μάλιστα συνέχισε να λειτουργεί ακόμη και μετά από δυο μήνες.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δίνει την δυνατότητα παράτασης για χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τους δυο μήνες με πρώτη ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2013. Όταν έληξαν τα μισθωτήρια συνέχιζε να λειτουργεί το λούνα παρκ και μάλιστα χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

Το βασικό όμως ζήτημα είναι τις συνθήκες λειτουργίας την ημέρα που έχασε την ζωή του ο 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο τα ηλεκτρικά καλώδια είναι διάσπαρτα παντού, όλα τα παιχνίδια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, το καρουζέλ είναι στηριγμένα σε πρόχειρους τάκους. Οι ράγες του παιδικού τρένου είναι σκουριασμένες όπως σκουριασμένες είναι και πολλές βίδες που στηρίζουν την όλη κατασκευή.

Τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα είναι πρόχειρα στημένα και δεν προσφέρουν προστασία. Το πιο περίεργο είναι ότι τα παιχνίδια όπως η πισίνα στέκονται στην άκρη ενός υψώματος δίπλα στον κεντρικό δρόμο.

Την ίδια στιγμή που διαδραματίζονται όλα αυτά η 9χρονη αδελφή του αδικοχαμένου 13χρονου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο!

Σύμφωνα με τους γιατρούς η μικρούλα έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, είναι σε άσχημα ψυχολογική κατάσταση και την Τρίτη αναμένεται να βγει από την Εντατική.

Με εντολή του υπουργού διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη διετάχθη άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού για να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top