Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ουκρανία: 3 νεκροί από την επιχείρηση εναντίον φιλορώσων

Δεκάδες οι τραυματίες-Νέες καταλήψεις κτιρίων-Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ουκρανία: 3 νεκροί από την επιχείρηση εναντίον φιλορώσων

​Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που πραγματοποίησε σήμερα το Κίεβο κατά των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ.

Την ίδια ώρα, όπως είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο ένοπλος φιλορώσος Νικολάι Σολντσέφ, υπάρχει και ένας νεκρός από την πλευρά των φιλορώσων και ένας τουλάχιστον τραυματίας.

Αυτονομιστές κατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου στη Μαριούπολη

Περίπου 1000 αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα το γραφείο του δημάρχου στην πόλη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, στην Θάλασσα του Αζόφ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αυτονομιστές μπούκαραν στα γραφεία, υπέστηλαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο, ενώ η αστυνομία δεν επιχείρησε να τους σταματήσει.

Με επιπλέον κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ τη Μόσχα

Η Ουάσινγκτον απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου νέα προειδοποίηση προς τη Μόσχα, έπειτα από επιθέσεις φιλορωσικών ένοπλων ομάδων εναντίον πόλεων στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου ως «επίθεση» της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε τηλεφωνικά το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα θα αντιμετωπίσει «επιπλέον συνέπειες», αν η ένταση με τη γειτονική Ουκρανία δεν μειωθεί και αν τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από τα σύνορα.

Και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε πως είναι «πολύ ανήσυχος» μπροστά στον «αυξανόμενο κίνδυνο να εκδηλωθούν βίαιες συγκρούσεις» και κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης στην Ουκρανία «να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και να προχωρήσουν σε διάλογο για να μειωθεί η ένταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top