ΔΕΙΤΕ τον 27χρονο που βάφει και στολίζει…νεκρούς-Η κρίση τον οδήγησε σε αυτή τη δουλειά!

Ξεκίνησε στα 18 του! Περιγράφει την ΠΡΩΤΗ του φορά

ΔΕΙΤΕ τον 27χρονο που βάφει και στολίζει…νεκρούς-Η κρίση τον οδήγησε σε αυτή τη δουλειά!

​Μια δύσκολη και αρκετά «περίεργη» δουλειά κάνει ο 27χρονος Νίκος, ο οποίος αν και σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων ακολούθησε άλλο δρόμο λόγω κρίσης, όπως είπε ο ίδιος!

Ο Νίκος βάφει και «στολίζει» νεκρούς… Όλα ξεκίνησαν από έναν φίλο του, ο οποίος είχε γραφείο τελετών: «Μόνο και μόνο από περιέργεια, ήθελα να δω πως γίνεται η περιποίηση του νεκρού. Παράλληλα έψαχνα δουλειά πάνω στο τομέα που σπούδασα αλλά δεν έβρισκα!»

Μάλιστα περιέγραψε την πρώτη φορά που έπρεπε να περιποιηθεί έναν νεκρό. Τότε ήταν μόλις 18 χρόνων: «Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Δεν το είχα ξανακάνει. Είχα βέβαια και τη βοήθεια του φίλου μου αλλά ήταν δύσκολο. Μου είχε μείνει για πολύ καιρό αυτή η εικόνα!»

«Το μακ��γιάζ των νεκρών είναι το πιο σημαντικό. Είναι η τελευταία εικόνα που μένει στην οικογένεια» είπε και στη συνέχεια περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθείται: «Ο στολισμός για τους ανθρώπους είναι η περιποίηση του νεκρού. Μόλις παραλάβουμε τη σορό, την πλένουμε με κρασί, την ντύνουμε και στη συνέχεια την στολίζουμε και την μακιγιάρουμε. Αν είναι άντρας ξυρίζεται και αν είναι γυναίκα με διάφορα μανό, κραγιόν, σκιές, χτενίσματα, κουρέματα».

Αρκετοί συγγενείς όπως είπε του πηγαίνουν και το άρωμα των αγαπημένων τους προσώπων.

Αυτό που είπε ωστόσο, είναι ότι είναι ένα επάγγελμα με αρκετά καλές απολαβές: «Είναι γύρω στα 50 με 70 ευρώ. Και την εβδομάδα μπορεί να έχεις από 5 μέχρι και 10 νεκρούς».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο….

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top