Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Ελέγχεται για κακούργημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Πρώτη Ανάρτηση:03/04/2014 11:00

Προκατακρτική εξέταση διατάχθηκε απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί αν η στιχομυθία του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, συνιστά πράξη που ανάγεται στο κακουργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα θα διερευνήσει αν το αδικημα έχει τελεστεί απο τον βουλευτή Κασιδιάρη.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει τον χαρακτήρα της επείγουσας θα κληθεί ως μάρτυρας και ο παραιτηθείς πλέον Γενικος Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα όσα γνωρίζει για το πότε, πως και κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκε αυτο το βίντεο που είναι προφανές ότι δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση του.

Σε βάρος δε του χρήστη του βίντεο, Ηλία Κασιδιάρη, δεν τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν συλλαμβανεται, καθώς όπως εξηγούν εισαγγελικές πηγές το χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό μέσον σε βάρος του διαδικασία κι αυτό καθιστά - σύμφωνα με το νόμο - μη αυτόφωρη την πράξη.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα της αποκάλυψης-βόμβα του βίντεο. Η κυβέρνηση ζυγίζει τις πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης με το Μαξίμου να… βράζει με τον κ. Μπαλτάκο που εξέθεσε τον πρωθυπουργό, μιλώντας με εικασίες για τη δράση του κ. Σαμαρά αλλά και υπουργών της κυβέρνησης και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό θέμα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγή.

Επιπλέον σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, καλώντας μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση!

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε σκληρή ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα χθες το βράδυ, αναφέρθηκε σε «“οικογενειακή υπόθεση” της δεξιάς» και έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές που «ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top