Αυτά είναι τα «αδελφάκ��α» της Χρυσής Αυγής στην Ουκρανία - Όπλα και βία στο βιογραφικό τους

Οι νεοναζιστικές οργανώσεις που σκορπούν τον φόβο στο Κίεβο

Αυτά είναι τα «αδελφάκια» της Χρυσής Αυγής στην Ουκρανία - Όπλα και βία στο βιογραφικό τους

​Σε ανοιχτή γραμμή φαίνεται πως είναι η Χρυσή αυγή με τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους «Δεξιός Τομέας» και «Σβομπόντα» που είναι δύο από τις δυνάμεις που ελέγχουν την πολιτική κατάσταση στο Κίεβο.

Πιο συγκεκριμένα, είναι νεοναζί κομάντο που έκαναν στρατιωτικά γυμνάσια πίσω από τα οδοφράγματα στην πλατεία ανεξαρτησίας και φορώντας full face και στρατιωτικές στολές πάλευαν με ρόπαλα και φώναζαν αντιρωσικά συνθήματα.

Τα μέλη του Δεξιού Τομέα ακολουθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μία σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση με όπλα και μαχαίρια άλλοτε στα δάση .. και άλλοτε σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Στα δυτικά της χώρας, οι ακροδεξιοί έχουν πάρει τον έλεγχο στους δρόμους δεκάδων πόλεων. Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μάλιστα μία ομάδα νεοναζί να επιτίθεται σε έναν μαθητή έξω από ένα μπαρ..

Ο Δεξιός Τομέας έχει καλές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και μάλιστα μετά τις δολοφονίες των Καπελώνη–Φουντούλη, Ουκρανοί ακροδεξιοί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR.

Μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Κίεβο, σύμφωνα με ουκρανούς πολιτικούς αναλυτές, το εκλογικό ποσοστό τους υπολογίζεται στο 10%, προσελκύοντας μάλιστα αρκετούς ψηφοφόρους από το ακροδεξιό κόμμα «Σβομπόντα». Συνδεδεμένη μαζί τους είναι και η παραστρατιωτική οργάνωση «Ουκρανός Πατριώτης».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top