Ανήσυχοι δηλώνουν γονείς που λάμβαναν το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

ΔΕΙΤΕ τι λένε στην κάμετα του Star

Ανήσυχοι δηλώνουν γονείς που λάμβαναν το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

​“Εγώ είμαι μαμά με δύο παιδιά είναι πάρα π��λύ δύσκολα τα πράγματα και σίγουρα χρειάζεται στήριξη η οικογένεια.. βλέπω από φίλους ότι δεν κάνουν πια οικογένεια γιατί ακριβώς έχουν μειωθεί όλοι οι πόροι. Αν μειωθούν και οι πόροι του ΟΑΕΔ αυτό θα είναι εις βάρος της οικογένειας.” λέει μια γυναίκα στην κάμερα του Star.

Ανήσυχοι δηλώνουν αρκετοί γονείς που λάμβαναν το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ με το σενάριο περικοπής του , ως αντιστάθμισμα στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.

Θέλοντας να αποφύγει τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές που προορίζονται για οικογενειακά επιδόματα.

Το επίδομα αυτό αφορά τους εργαζόμενους που δεν εισπράττουν επίδομα τέκνων από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για επίδομα 8,22 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Τα επιδόματα αυτά του ΟΑΕΔ είναι ανεξάρτητα και δεν χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια.

Ανάλογα, ενδέχεται να κοπούν και τα επιδόματα που δίνονται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις Ενοπλες Δυνάμεις, εφόσον περικοπούν και οι εισφορές στράτευσης.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών προς το παρόν δεν έχουν αποδεχτεί τον συγκεκριμένο τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού και ζητούν ισοδύναμα μέτρα που θα φέρουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου το κενό που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία θα ανέρχεται σε σχεδόν 700 εκ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top