Αν είναι δυνατόν: Μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις κινδυνεύουν με αποκλεισμό από ΑΕΙ-ΤΕΙ

Θα καθίσουν στο "σκαμνί" για αυτό το λόγο!

Αν είναι δυνατόν: Μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις κινδυνεύουν με αποκλεισμό από ΑΕΙ-ΤΕΙ

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει υποθέσεις μαθητών οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Ο λόγος; Επειδή είπαν «ναι» σε… καταλήψεις στα σχολεία!!!

Πάντως, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει μια τέτοια τακτική οδηγώντας ακόμα και ��τον αποκλεισμό τους από ορισμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!!!

Η περίπτωση των οχτώ μαθητών του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας οι οποίοι θα δικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου στις 10 Απριλίου δεν είναι η μοναδική.

Όπως αναφέρει στο Έθνος, ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, μερικοί από τους μαθητές, οι οποίοι φέτος φοιτούν στη Γ’ Λυκείου, δεν μπορούν να δηλώσουν Στρατιωτικές Σχολές στο μηχανογραφικό τους δελτίο καθώς είναι υπόδικοι!


Πρόκειται για τα μέλη του 15μελούς που αποφάσισαν τον Οκτώβριο του 2012 να ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης στο σχολείο τους.

«Η Δικαιοσύνη δείχνει πάντα ευαισθησία σε αυτές τις περιπτώσεις. Γιατί όμως κάποια παιδιά να ζήσουν τον αποκλεισμό από τις πανεπιστημιακές σχολές για μια παρόρμηση;» αναρωτιέται ο κ. Σαβελίδης. Και δεν είναι ο μόνος!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top