Η 29χρονη Δήμητρα Μαρκογια��νάκη τόλμησε και τα κατάφερε! Ποιο το μυστικό της επιτυχίας της

Είναι μία από τους 50 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Αυστραλίας

Η 29χρονη Δήμητρα Μαρκογιαννάκη, είναι από τους Έλληνες που πήραν το ρίσκο προσπάθησαν και κατάφεραν να πετύχουν στο εξωτερικό, μακριά από την πατρίδα τους και την οικογένειά τους και τώρα είναι στην λίστα με τους 50 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Αυστραλίας που συντάσσει το περιοδικό Shoestring Startups.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, πριν από πέντε χρόνια πήρε την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αυστραλία.

Η νεαρή κοπέλα, αφού σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Ελλάδα, πήγε στην Μελβούρνη για να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο Global Media Communication. Ταυτόχρονα, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», όμως τελικά αποφάσισε να αλλά��ει και πάλι κατεύθυνση.

Μαζί με τρεις φίλους της δημιουργούν το WeTeachMe και από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν στη ζωή της. Πρόκειται για έναν ιστότοπο που περιελάμβανε μια λίστα με τα ονόματα όσων προσφέρουν διάφορα φροντιστηριακά μαθήματα. «Με πολύ σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια τα καταφέραμε. Δεν είναι κάτι που το δημιούργησα μόνη μου. Είναι τρία αγόρια και εγώ που προσπαθούμε. Έχουμε περίπου εδώ και δύο χρόνια που δουλεύουμε.» σημειώνει η ίδια.

«Θέλαμε αρχικά να φέρουμε σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να μάθουν κάτι με αυτούς που διδάσκουν. Όταν ξεκινήσαμε λοιπόν, είχαμε αυτή την ιδέα αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι άνθρωποι που προσέφεραν μαθήματα, είχαν πολύ σημαντικότερα προβλήματα. Έτσι, καταλήξαμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει γραφειακή υποστήριξη. Δηλαδή αυτοματοποιεί οτιδήποτε υπάρχει από email μέχρι τα τηλεφωνήματα που θα μπορούσε κανείς να κάνει, μειώνοντας στο 85% τη δουλειά που πρέπει να κάνει μόνος του.

Ουσιαστικά παρέχουμε γραμματειακή υποστήριξη σε πολυάσχολους επιχειρηματίες.» εξηγεί

Η Δήμητρα και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν να επεκτείνουν τον ιστότοπό τους και στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top