Στους «ρυθμούς» των 5.8 ρίχτερ χόρεψε η Κεφαλλονιά

Γιατροί και νοσηλευτές μετέφεραν στα χέρια τους ασθενείς

Στους «ρυθμούς» των 5.8 ρίχτερ χόρεψε η  Κεφαλλονιά
Είναι οι πρώτες εικόνες από την Κεφαλλονιά λίγα λεπτά μετά τον σεισμό... Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέρθουν ενώ ο τηλεοπτικός φακός του inKefalonia καταγράφει τις πρώτες ζημιές στους τοίχους σπιτιών.

Κάτοικοι με μικρά παιδιά στην αγκαλιά βγήκαν στους δρόμους καθώς δεν ήξεραν αν ήταν ο κύριος σεισμός. Το νοσοκομείο του νησιού χρειάστηκε, προληπτικά, να εκκενωθούν οι δυο τελευταίοι όροφοι.

Συγγενείς και προσωπικό μετέφεραν ασθενείς στα χέρια. Στο γήπεδο του μπάσκετ εκτυλίχθησαν σκηνές πανικού καθώς παίκτες και θεατές έτρεχαν να φύγουν όπως όπως.

Τοίχοι πεσμένοι, μάντρες γκρεμισμένοι και δρόμοι με ρωγμές... Αυτές είναι εικόνες από την Κεφαλονιά που ταρακουνήθηκε για τα καλά από έναν σεισμό που το επίκεντρο του ήταν κοντά στο Αργοστόλι.

Από την πρώτη στιγμή στο νησί σήμανε συναγερμός και οχήματα της Πυροσβεστικής βγήκαν στους δρόμους για να προσφέρουν βοήθεια όπου ήταν απαραίτητη καθώς σε κάποια σημεία σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Οι σεισμολόγοι παραμένουν... καρφωμένοι πάνω από τους σεισμογράφους και τους παρακολουθούν.

Στην Κεφαλλονιά ο Γιάννης Μιχελάκης

Στις 20:45 προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στο νησί.

Τον υπουργό συνοδεύει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Στο κτίριο του δημαρχείου είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top