Νέα στοιχεία: Μπαινόβγαινε στα κελιά των «Πυρήνων» ο Ξηρός! Σχεδόν καθημερινές οι επισκέψεις

Μητέρα Θ. Αξαρλιάν: «Το παιδί μου εκεί που είναι δεν παίρνει άδειες»

Νέα στοιχεία: Μπαινόβγαινε στα κελιά των «Πυρήνων» ο Ξηρός! Σχεδόν καθημερινές οι επισκέψεις

Μπορεί η Πρωτοχρονιά να ήταν η τελευταία μέρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός συνάντησε τους «Πυρήνες», αλλά σίγουρα δεν ήταν η πρώτη!

Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, για αρκετό καιρό ο «Μανώλης» της 17Ν μπαινόβγαινε στα κελιά των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων».

Από το ημερολόγιο εισόδου – εξόδου, το οποίο φέρνει στο φως η "Καθημερινή της Κυριακής" των φυλακών φαίνεται καθαρά πώς το τελευταίο διάστημα ο Χ. Ξηρός βρισκόταν συνεχώς στην Α’ Πτέρυγα. Χαρακτηριστικό είναι πώς μόνο το διάστημα 17 με 31 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε τους «Πυρήνες» 10 φορές. Μάλιστα, οι επισκέψεις του κράτησαν συνολικά 21 ώρες και 30 λεπτά!

Ενδεικτικά, στις 31 Δεκεμβρίου, εκτός από το ρεβεγιόν, ο Ξηρός βρέθηκε με τους «Πυρήνες» στις 9:40 το πρωί, όπου έμεινε μέχρι τις 11:15 και ξαναπήγε στις 12 για πέντε λεπτά. Γύρω στις 20:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο σωφρονιστικός υπάλληλος της ΣΤ’ Πτέρυγας βρήκε το κελί του Ξηρού άδειο. Μιλώντας με το αρχειοφυλακείο πήρε εντολή να γράψει πώς είναι «δικαιολογημένος στην Α’ Πτέρυγα». Εκεί ζητούσε να παραμείνει για την αλλαγή του χρόνου.

Από τις απολογίες των φυλάκων φαίνεται μάλιστα πώς οι «Πυρήνες» είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους θα προκαλούσαν προβλήματα.

Μητέρα Θ. Αξαρλιάν: «Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια εκεί που βρίσκεται»

san-simera-prin-20-xronia-i-17-noemvri-skotose-ena-athoo-paidi-1-315x236.jpg

Εν τω μεταξύ, μήνυμα κατά της απόφασης να δοθεί άδεια στον Χ. Ξηρό έστειλε κατά την διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου μνημόσυνου, που οργάνωσε ο σύλλογος «Θάνος Αξαρλιάν» για τα θύματα της τρομοκρατίας η μητέρα του Θ. Αξαρλιάν.

451271_b.jpg

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται» είπε συγκεκριμένα η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Αξαρλιάν σκοτώθηκε το 1992, στην επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσε η 17 Νοέμβρη στο Σύνταγμα και είχε στόχο το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top