Θα μας πεθάνουν: Προσπάθησαν να πετάξουν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στην Φυλή!

Είναι η δεύτερη που κάνουν απόπειρα - Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας

Θα μας πεθάνουν: Προσπάθησαν να πετάξουν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στην Φυλή!

Θα μας πεθάνουν! Στο «τσακ» αποφευχθεί νέα απόπειρα απόρριψης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή!

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί κάποιοι ασυνείδητοι με την χρήση ενός δημοτικού απορριμματοφόρου και ενός ιδιωτικού οχήματος μεταφοράς προσπάθησαν να πετάξουν στον ΧΥΤΑ 8 τόνους νοσοκομειακών απορριμμάτων (σακούλες με ορούς, σωληνάκια, γάζες, πανιά από χειρουργείο, σύριγγες κλπ)!!!

PA131211_446pr.jpg

Ευτυχώς εντοπίστηκαν εγκαίρως από τους υπαλλήλους. Οι οδηγοί συνελήφθησαν και τα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγουρός.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής που εντοπίζουν οι υπηρεσίες του Συνδέσμου μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Στα τέλη Νοεμβρίου είχε εντοπιστεί ποσότητα 7 τόνων επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων. Και τότε, είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Τα απόβλητα οδηγήθηκαν τελικά στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, τη μόνη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης του συνόλου των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ) στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top