Απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί και σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Πατρών

Το αδιέξοδο συνεχίζεται

Απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί και σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Πατρών

Στάσεις εργασίας στο ΑΠΘ


Με στάσεις εργασίας εκτός από το ΕΜΠ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφάσισαν τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

Απεργία και στην Πάτρα

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη πήραν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιούν από το πρωί και κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους. Μαθήματα βέβαια στο ίδρυμα γίνονται κανονικά, ωστόσο έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές του λειτουργίες.

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέλευση που είχαν οι εργαζόμενοι στην οποία εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλωσαν ότι κατά την χθεσινή συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους.

Όπως είπαν, ο υπουργός τους δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση. Όπως είπαν στην συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του υπουργείου Παιδείας, ��εν ακολουθούνται από αντίστοιχες εγγυήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top