Σε απόγνωση φοιτητές και γονείς: Χάνουν εξάμηνο και... χρήματα!

Όμηροι της κατάστασης - Οι πρωτοετείς βλέπουν το πανεπιστήμιο με κυάλια!!!

Απεγνωσμένοι είναι οι φοιτητές που βλέπουν να περνάει ο χρόνος και τα Πανεπιστήμια να μένουν κλειστά. Οι εξελίξεις στο Καποδιστριακό πανεπιστημίο με τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου, τους έχει προκαλέσει ένα επιπλέον βάρος.

Η Δέσποινα δουλεύει για να τα βγάλει πέρα και σπουδάζει στη φιλοσοφική. Περιμένει να τελειώσει τις σπουδές της στα τέσσερα χρόνια αλλά βλέπει πως τα σχέδιά της για το μέλλον της πάνε πίσω.

«Υπάρχουν φοιτητές από την επαρχία που πληρώνουν οι γονείς ��ους ενοίκιο κι αναγκάζονται να μένουν εδώ. Είναι άνεργοι οι γονείς οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά. Με το να χαθεί το 6μηνο σας πληροφορώ ότι πάμε όλοι πίσω. Δεν πάνε μόνο οι καθηγητές και οι διοικητικοί αλλά πάμε και οι φοιτητές. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν σέβονται εμάς, ούτε το Υπουργείο μας σέβεται σαν οντότητες ούτε οι ίδιοι οι διοικητικοί», λέει αποκλειστικά στο Star.

Οι πρωτοετείς φοιτητές από την επαρχία που έχουν έρθει για να σπουδάσουν δεν έχουν καταφέρει να περάσουν την πόρτα του Πανεπιστημίου την ώρα που τα έξοδα για τη διαβίωσή τους στην Αθήνα τρέχουν.

«Είμαστε ανάμεσα σε έναν πόλεμο πολιτικών εντυπώσεων του υπουργείου και των διοικητικών υπαλλήλων. Οι αγωνίες μας είναι να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, να λειτουργήσει κανονικά απλά το ζήτημα είναι να λειτουργήσει σωστά», λέει ο Ορέστης.

Ένας ακόμα πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος μετά από πολύ διάβασμα και κούραση κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο που ήθελε δυστυχώς δεν έχει καταφέρει ούτε καν να κάνει την εγγραφή του. Πρόκειται για τον Δημήτρη, ο οποίος μιλώντας στο Star λέει: «Η σκέψη μου είναι τα 6μηνα. Έχω κάποιο πρόβλημα με την όρασή μου, φέτος δεν θα έχω βιβλία, ούτε και του χρόνου κι αν μου πέσουν τα δύο 6μηνα μαζεμένα θα έχω θέμα. Δεν θα μπορέσω να γράψω. Θα έχω ένα μαγνητοφωνάκι, το αγόρασα 55 ευρώ για να ηχογραφώ αν μου επιτρέψουν ότι λέγεται στην τάξη».

Μαζί με τους φοιτητές αγωνιούν και οι γονείς που βλέπουν ότι ο χρόνος κυλάει άσκοπα και… τις τσέπες του να αδειάζουν.

Δείτε τι λέ��ε μπροστά στην κάμερα του Star στο βίντεο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top