ΣτΕ: "Ναι" στην διαθεσιμότητα των 1.349 υπαλλήλων των ΑΕΙ

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Μνημονιακή υποχρέωση αποτελεί, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κατάργηση των 1.349 οργανικών θέσεων στα Πανεπιστήμια που έχουν πυροδοτήσει τι�� έντονες κινητοποιήσεις στο χώρο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από Πανεπιστήμια αλλά και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για την αναστολή της από 23.9.2013 υπουργικής απόφασης με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Με σειρά αποφάσεων της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Σωτήρη Ρίζο, έκρινε ότι δεν πρέπει η επίμαχη υπουργική απόφαση καθώς συνδέεται με τις μνημονιακές της χώρας μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Σύμφωνα επίσης με το ΣτΕ, από τα έγραφα που προσκομίστηκαν, δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και το νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top