ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Χάνεται ή όχι το εξάμηνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο;

Δείτε τι υποστηρίζει καθηγητής του ΕΜΠ

Ρεπορτάζ Γιάννης Ευσταθίου

Μπορεί μετά από 10 ολόκληρες εβδομάδες η Σύγκλητος να «ανοίγει» το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο όμως συνεχίζονται οι καταλήψεις και πολλοί φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση.

Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι αν θα χαθεί ή όχι το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Ο Θεοδόσης Τάσιος, καθηγητής στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Μιλώντας στο «Συνέδριο Κράτος και Διαφθορά της Διεθνούς Διαφάνειας» το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο ο κ. Τάσιος δήλωσε αντίθετος με την ομηρία φοιτητών από μία μικρή πλειοψηφία που κλείνει τις σχολές. Επίσης διαφωνεί με τις οριζόντιες περικοπές και πιστεύει ότι πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι είναι απαραίτητοι.

Όσον αφορά στο ακαδημαϊκό εξάμηνο, για το οποίο «καίγονται» οι περισσότεροι φοιτητές, σύμφωνα με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο βάσει νόμου έχει χαθεί.

Όπως υποστήριξε, μόνο με διασταλτική ερμηνεία του νόμου και ταυτόχρονα με την μετατροπή των σχολών σε διαρκή εξεταστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αυτό με την εκπαίδευση, μπορεί οι φοιτητές τελικά να μην χάσουν το εξάμηνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top