ΤΡΑΓΩΔΙΑ στις Φιλιππίνες: Πάνω από 100 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν

Δραματική η κατάσταση στη χώρα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στις Φιλιππίνες: Πάνω από 100 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν

Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες που άφησε πίσω του τουλάχιστον 100 νεκρούς.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στις κεντρικές Φιλιππίνες είναι δραματικές, αφού σύμφωνα με τις αρχές, πτώματα κείτονται στους δρόμους, ενώ η αστυνομία με δυσκολία μπορεί να φτάσει στις πληγείσες περιοχές.

Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την καταγραφή των ζημιών σε μια περιοχή με πληθυσμό περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για την ισχυρότερη θύελλα που έπληξε ποτέ τις Φιλιππίνες, ισοπεδώνοντας στο πέρασμά του σπίτια, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες και ένα γενικευμένο black out.

Ενδεικτικό είναι ότι στην πόλη Τακλομπάν που βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα, όλα σχεδόν τα σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 800.000 άνθρωποι, έχουν μείνει στην κυριολεξία ξεκρέμαστοι και εκτοπισμένοι από τις περιοχές τους.

Αυτή την ώρα, ο τυφώνας Χαϊγιάν έχει αποδυναμωθεί, όμως οι Μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να ενισχυθεί και πάλι, καθώς θα περνά πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Την Κυριακή, ο Χαϊγιάν αναμένεται να περάσει από το Βιετνάμ, όπου οι αρχές έχουν απομακρύνει χιλιάδες κατοίκους κυρίως στην παράκτια πόλη Ντα Ναγκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top