Γιάννενα: Επεισόδιο στα δικαστήρια - Εισαγγελέας έκανε μήνυση σε δικηγόρο!

Επεισοδιακά έληξε η χθεσινή συνεδρίαση

Επεισοδιακά έληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Η Εισαγγελέας της έδρας σύμφωνα με πληροφορίες έκανε μήνυση στον συνήγορο της πολιτικής αγωγής την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας.

Μόλις τελείωσε την αγόρευσή του είπε ότι υποβάλλει μήνυση σε αυτόν για τα λεγόμενα του στο πρόσωπό της και ζήτησε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Πράγματι ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ζήτησε διορία να απολογηθεί. Έτσι θα οδηγηθεί και πάλι αύριο στις 12:00 στο αυτόφωρο ενώ οι δικηγόροι αποφάσισαν να απέχουν την ίδια μέρα.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ιωαννίνων αναφέρει σε ανακοίνωσή του μεταξύ αλλων:

"Αποτελεί κατάχρηση εξουσίας η αυτόφωρη διαδικασία σ��α πλημμελήματα που φέρεται να έχει διαπράξει δικηγόρος. Αποτελεί κατάχρηση εξουσίας η κράτηση δικηγόρου. Δεν επιτρέπεται η σύλληψη δικηγόρου, για οποιαδήποτε αιτία, όταν χειρίζεται υπόθεση στο ακροατήριο και μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας. Στην περίπτωση που δικηγόρος κατηγορείται για εξύβριση και δυσφήμηση του δικαστηρίου, (μη συμπεριλαμβανομένου του εισαγγελέα), ενώπιον του οποίου εκτελεί τα καθήκοντά του, ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου 117 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεν αποτελεί εξύβριση η αξιολογική κρίση δικηγόρου επί της προτάσεως του Εισαγγελέα, την οποία στα πλαίσια των καθηκόντων του μπορεί και οφείλει να διατυπώσει.

Οι Δικηγόροι Ιωαννίνων σέβονται και τιμούν τους άξιους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν αδρανούν όμως απέναντι στους λειτουργούς που ανέλεγκτα ερμηνεύουν και εφαρμόζουν το νόμο, οχυρούμενοι πίσω από την ανεξέλεγκτη γνώμη τους επιδεικνύοντας αυταρχική συμπεριφορά που τελικό στόχο έχει την ακύρωση του ισότιμου ρόλου των δικηγόρων στην απονομή της δικαιοσύνης και την ουσιαστική κατάργηση των όποιων στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Γι' αυτό και Το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 5-11-2013, ομόφωνα αποφάσισε, την προειδοποιητική αποχή των μελών του ΔΣΙ από τα καθήκοντα την Πέμπτη 7-11-2013 από ώρα 12η μεσημβρινή και την Παρασκευή 8-11-2013 από τη συνεδρίαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων."
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top