Τρίκαλα: Οριστική παύση υπαλλήλου από το δήμο

Δεν προσήλθε να καταθέσει ενώ διεξαγόταν η ΕΔΕ

​​Στην οριστική παύση υπαλλήλου, προχώρησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Ο υπάλληλος Β.Σ. τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία από τις 13 Νοεμβρίου 2012 και από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 οριστικά εκτός Δήμου, επειδή είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα παρα��τώματα «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους, απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, σοβαρή απείθεια, χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας του ή της θέσης του, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ιδίου ή τρίτων προσώπων».

Με την αριθμ. 8/2012 απόφαση του Υπηρεσιακού Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων, ο υπάλληλος κλάδου ΔΕ1/Διοικητικών με βαθμό Β΄, ζητούσε την παύση του υπαλλήλου, όπως και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν προσήλθε να καταθέσει κατά την διάρκεια που διεξαγόταν η ΕΔΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top