Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας η βόρεια Ευρώπη: Τουλάχιστον δεκατρείς οι νεκροί

Με 160 χλμ/ώρα οι άνεμοι! – Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας η βόρεια Ευρώπη: Τουλάχιστον δεκατρείς οι νεκροί

Πρώτη ανάρτηση: 28/10/2013 - 18.49

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας βρίσκεται η βόρεια Ευρώπη, η οποία μετρά ήδη 13 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, την ώρα που χιλιάδες σπίτια είναι χωρίς ρεύμα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Χάος έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στη Βρετανία, η οποία πλήττεται περισσότερο από όλες τις χώρες της βορείας Ευρώπης από την χειρότερη κακοκαιρία της τελευταίας δεκαετίας.

e.jpg
Ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των φονικών ανέμων που φθάνουν και τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αγνοείται ένα 14χρονο αγόρι το οποίο πιστεύεται ότι παρασύρθηκε στη θάλασσα από τις ακτές του ανατολικού Σάσεξ, στα νότια της χώρας

b.jpg
Μια έφηβη και ένας μεσήλικας άνδρας καταπλακωθήκαν από δέντρο στο σπίτι και το αυτοκίνητό τους αντίστοιχα, ενώ ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη αερίου στο σπίτι του.

g.jpg
Την ίδια ώρα, τεράστια είναι τα προβλήματα στις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα η χώρα να έχει δίχως υπερβολή παραλύσει

d.jpg
Φορτηγά βγαίνουν εκτός δρόμου, κορμοί πέφτουν πάνω στα σιδηροδρομικά δίκτυα, ενώ δεκάδες πτήσεις έχουν ματαιωθεί στα αεροδρόμιο.

c.jpg
Από την σφοδρή κακοκαιρία δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι τηλεπικοινωνίες που παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, ενώ πάνω από 200.000 σπίτια βρίσκονται αυτή τη στιγμή δίχως ρεύμα αφού έχουν καταρρεύσει πυλώνες της βρετανικής ΔΕΗ.

f.jpg
Την ίδια ώρα, το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία που δείχνει έναν γερανό να έχει πέσει πάνω στην έδρα του υπουργικού συμβουλίου στο Λονδίνο προκαλώντας ζημιές αλλά ευτυχώς όχι θύματα.

a.jpg

ΓΑΛΛΙΑ

Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού στη Γαλλία, όπου μια γυναίκα πνίγηκε όταν παρασύρθηκε στη θάλασσα από τα «φουσ��ωμένα» νερά στην Μπελ-Ιλ της Βρετάνης.

a1.jpg
Πάνω από 75.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα καθώς κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού.

a2.jpg
Τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ του Καλέ στη βόρεια Γαλλία και του Ντόβερ στη νότια Βρετανία παραμένουν καθηλωμένα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΔΑΝΙΑ

Tέσσερις νεκρούς «μετρά», εξάλλου, η Γερμανία από την κακοκαιρία,ενώ την ίδια ώρα, άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται καθώς -σύμφωνα με τη γερμανική ακτοφυλακή- χάθηκαν στη Βόρεια Θάλασσα την Κυριακή.

weather-amsterdam-_2716057c.jpg
Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Ολλανδία, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν την καταπλάκωσε δέντρο. Την ίδια, ώρα, με μεγάλη δυσκολία γίνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Στη Δανία, τέλος, οι φονικοί άνεμοι προκάλεσαν το θάνατο ενός άνδρα βόρεια της Κοπεγχάγης, από τούβλο που παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top