Καταγγελία για κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Εμπλέκονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και ιδιωτικές κλινικές

Καταγγελία για κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών
Η υπόθεση με την μικρή Μαρία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με συμμετοχή δικηγόρων, συμβολαιογράφων, και ιδιωτικών κλινικών, κατήγγειλε από το βήμα συνεδρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης η εκπρόσωπος του Ελένη Τσετσέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star τέτοιες κλινικές υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και μια εξ αυτών λειτουργεί στη Λάρισα.

''ΣΑΘΡΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ''

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει το νομικό καθεστώς των ιδιωτικών υιοθεσιών και από τις λίγες στον κόσμο, το οποίο θεωρείται φιλανθρωπικό καθεστώς αλλά αφήνει πολλά περιθώρια αν δεν ελέγχεται για παράνομες πράξεις» σημείωσε η Ελένη Τσετσέκου


Όπως είπε επίσης έρχονται στη χώρα μας τσιγγάνες από Βουλγαρία, Ρουμάνια, Αλβανία, και άλλες χώρες και προσφέρουν τα παιδιά τους έναντι αμοιβής σε ''λευκές'' οικογένειες.

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένας σοβαρός έλεγχος στο πως λαμβάνουν χώρα αυτές οι υιοθεσίες» τόνισε η κυρία Τσετσέκου.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει φόβος πως η ιστορία με την 4χρονη στα Φάρσαλα δεν θα ανακόψει μόνο τα σχέδια της ενσωμάτωσης των Ρομα στην ελληνική κοινωνία αλλά θα επηρεάσει και την ίδια τη ζωή τους.

«Μου είπαν οι άνθρωποι με μεγάλη ταραχή ότι πάμε σε σουπερ μάρκετ και μας διώχνουν με σεκιούριτι. Όποια μη τσιγγάνα κρατεί ένα παιδί κατευθείαν τραβαει το παιδί της πιο κοντά γιατί φοβάται μην το αρπάξουν» δηλώνει στην κάμερα του Star ο Πρόεδρος των Διαμεσολαβητών για τους Ρομά, Κώστας Παϊτέρης Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top