Τελεσίγραφο ως τις 14.00 για τους διοικητικούς υπαλλήλους-Έκκληση για ανοιχτά πανεπιστήμια

Αρβανιτόπουλος:"Όσοι δεν απογραφούν θα υποστούν κυρώσεις"

Τελεσίγραφο ως τις 14.00 για τους διοικητικούς υπαλλήλους-Έκκληση για ανοιχτά πανεπιστήμια

Παράταση μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έδωσε το υπουργείο Υγείας για την απογραφή των περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr η διορία έληγε τα μεσάνυχτα ωστόσο δόθηκε παράταση λόγω της… υπερφόρτωσης στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα από την ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογραφούν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία

Έκκληση Κ. Αρβανιτόπουλου να ανοίξουν τα ΑΕΙ

Εντωμεταξύ, από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο και ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κάλεσε τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα».

«Αυτό που φέρνει η σημερινή ρύθμιση, που είναι και συμπλήρωση του κώδικα για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ότι όσοι δεν απογράφονται θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις - και ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νομοταγείς υπαλλήλους. Συνεπώς πρόκειται για μια ρύθμιση που ζητά απ' όλους να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top