Εισαγγελική παρέμβαση για την διαθεσιμότητα στο ΑΠΘ

Να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν

Εισαγγελική παρέμβαση για την διαθεσιμότητα στο ΑΠΘ

Πρώτη ανάρτηση: 18/10/2013 00:52

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή προκάλεσε η άρνηση των πρυτανικών αρχώ�� να διαβιβάσουν τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ώστε 169 απ' αυτούς να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Το έγγραφο του υπουργού ανέφερε: «παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και την αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου».

Αμέσως μετά ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με έγγραφό του απευθύνθηκε στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ζητώντας να πληροφορηθεί το λόγο για τον οποίο δεν αποστέλλονται τα στοιχεία του διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ. Ωστόσο σήμερα και έπειτα από την απάντηση που έλαβε, διέταξε να διενεργηθεί έρευνα ώστε να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά το έγγραφο που διαβίβασε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ο εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τη διοίκηση του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Παιδείας στις 2 Οκτωβρίου διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top