ΗΠΑ: Συμφωνία την τελευταία στιγμή στη Γερουσία- Προς υποχώρηση οι Ρεπουμπλικανοί

Θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή

ΗΠΑ: Συμφωνία την τελευταία στιγμή στη Γερουσία- Προς υποχώρηση οι Ρεπουμπλικανοί

Πρώτη ανάρτηση: 16/10/2013 19:42

Την επίτευξη συμφωνίας λίγο πριν χτυπήσει «κόκκινο» το όριο του δανεισμού των ΗΠΑ, ανακοίνωσε λίγο μετά τις 19.00 (ώρα Ελλάδος) ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα έλθει πρώτα για ψηφοφορία το συμβιβαστικό σχέδιο στο οποίο κατέληξαν οι ομάδες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία για την άρση του αδιεξόδου σε ότι αφορά τόσο την αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους όσο και την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών κρατικών υπηρεσιών.

Η συμφωνία επετεύχθη αφού ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, αποδέχθηκε το σχέδιο της Γερουσίας, που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Ιανουαρίου.

Αναλυτές θεωρούν ότι η Βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει το σχετικό σχέδιο, κυρίως με τις ψήφους της μειοψηφίας των Δημοκρατικών και την ανοχή των μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Βουλή να υποστηρίξει ομόθυμα το συμβιβαστικό σχέδιο, δεδομένου ότι οι προσπάθειες της, με επικεφαλής τον ρεπουμπλικανό πρόεδρό της, Τζον Μπένερ, να επιβάλει στην κυβέρνηση Ομπάμα περικοπές δαπανών, ειδικά στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, δεν τελεσφόρησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top