Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 24 ώρες!

ΔΕΙΤΕ πότε και γιατί το αποφάσισαν οι ναυτεργάτες

​Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια πιθανότατα στις 6 Νοεμβρίου την ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ έχει ήδη εισηγηθεί προς τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας η γενική απεργί�� να γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ: «δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία και έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, με την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων έχουν απομείνει, με την συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, με την συνεχή αύξηση της ανεργίας κλπ».

Τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι τα εξής:

1. Άμεση άρση της επιστράτευσης

2. Άμεση διόρθωση και απάλειψη της ρύθμισης (άρθρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού

3. Ριζική επανεξέταση των αποφάσεων ΥΝΑ για σύνθεση πληρώματος των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας

4. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς

5. Άμεση λήψη μέτρου για την ανακούφιση των συνταξιούχων από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, που υπέστησαν την τελευταία διετία.

6. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν

7. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας

8. Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τις δοθείσες δεσμευτικές δηλώσεις των εφοπλιστών.

9. Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους έλληνες ναυτεργάτες, καταπολ��μηση της «μαύρης» εργασίας

10. Επαναφορά των παροχών του ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top