Εγχειρίδιο της Χρυσής Αυγής: «πίστευε, υπάκουε, πολέμα»

Ανατριχίλα προκαλούν οι 16 σελίδες με τις τακτικές που ακολουθεί

Εγχειρίδιο της Χρυσής Αυγής: «πίστευε, υπάκουε, πολέμα»

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το εγχειρίδιο της Χρυσής Αυγής, στις 16 σελίδες του οποίου περιγράφονται οι τακτικές που ακολουθεί η οργάνωση. Κύρια εντολή στα μέλη της; «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»!

Το κείμενο εκδόθηκε στα πρώτα χρόνια της οργάνωσης και περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους θα αυξήσει την επιρροή της.

«Κάθε μέσον είναι ηθικό. Το ίδιο και στην ατομική μας πορεία έχουμε καθήκον να επιβιώνουμε και να ισχυροποιούμαστε ανάλογα ώστε να δυναμώνει και να απλώνεται η Θεία Ιδέα», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι 16 σελίδες, δείχνοντας ξεκάθαρα πως οι Χρυσαυγίτες είναι αδίστακτοι.

Ο συντάκτης του κειμένου κάνει λόγο για «ιερές δομές» και συντρόφους που πρέπει να προστατευθούν, ενώ προσθέτει: «δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρι, καμία προσβολή. Μα παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των «μαχητών», όπως αποκαλούνται, είναι το υψηλό ηθικό και η πειθαρχία. «Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι», αναφέρεται.

«Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία. Έτσι γινόμαστε εμείς οι πιο δυνατοί... Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας... Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις», επισημαίνει επίσης το εγχειρίδιο, ξεκαθαρίζοντας πως η επέκταση της Χρυσής Αυγής θα γίνει μέσω των περιοχών που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα.

Συγκλονιστική, όμως, είναι και η αναφορά σε όσους δεν ενστερνίζονται τις απόψεις της οργάνωσης: «σήμερα, όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα», αναφέρεται στο κείμενο, ενώ, σε περίπτωση που ο «εχθρός» επιτεθεί, πρέπει «να μειώνεται, να εξευτελίζεται, να αφανίζεται και να αδυνατίζει στο μέγιστο μέτρο του εφικτού»!


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top