Γκέτο Χρυσαυγιτών στο Πέραμα και το Κερατσίνι-Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος

Ήθελαν να "καθαρίσουν" το λιμάνι

Γκέτο Χρυσαυγιτών στο Πέραμα και το Κερατσίνι-Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος

Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει η «Χρυσή Αυγή» στο Πέραμα. Οι επιθέσεις της στρέφονταν, όχι μόνο κατά αλλοδαπών αλλά και κατά μελών της αριστεράς.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η «Χρυσή Αυγή» στο Πέραμα και την Ιχθυόσκαλα, είχε επιτεθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες, επιθέσεις τις οποίες λίγες ημέρες πριν, ο Γιάννης Λαγός δείχνει να προαναγγέλλει σε ομιλία του.

Σε κατάθεση του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του σωματείου μετάλλου Πειραιά, «καίει» τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, λέγοντας πως αποστολή τους ήταν να «καθαρίσουν» το λιμάνι:

«Ανάμεσα στο διάστημα των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μάιο - Ιούνιο 2012 γίναμε αποδέκτες πληροφοριών από διάφορες κατευθύνσεις ότι ομάδα μεγαλοεργολάβων του χώρου είχε έρθει σε επαφή με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό δίνοντάς τους και οικονομική ενίσχυση για το κόμμα τους, με αντάλλαγμα να αναλάβει η Χρυσή Αυγή την με κάθε τρόπο εκκαθάριση του λιμανιού από το ΠΑΜΕ. Σ' αυτή την αποστολή θα συμμετείχαν και άνθρωποι της νύχτας», αναφέρει στην κατάθεση του ο Σωτήρης Πουλικογιάννης.

  • «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ:

Τον Αύγουστο, ο Γιάννης Λαγός είχε μιλήσει –περίπου προφητικά- για τα όσα θα ακολουθούσαν λίγο καιρό αργότερα με το ΠΑΜΕ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, έγινε η επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα 8 άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Αυτό το αποδεικνύουν και οι προαναγγελίες των επιθέσεων», τονίζει ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, και συνεχίζει αναφέροντας στην κατάθεση του, πως:

«Οι Π και Χ μου συστήθηκαν ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και μεταξύ άλλων μου είπαν «Εμείς κάνουμε κουμάντο τώρα εδώ. Εσείς τελειώσατε από το λιμάνι και να σηκωθείτε να φύγετε». Εγώ απάντησα όσο μπορούσα πιο ψύχραιμα, και την ώρα που συνομιλούσαμε ο Χ ξεκίνησε να έρχεται προς το μέρος μας και πίσω από αυτόν όλοι οι υπόλοιποι, περίπου 50 άτομα, με τα αντικείμενα που κρατούσαν και άρχισαν να μας κτυπούν ανηλεώς και αδιάκριτα».

Τότε η Χ.Α με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει ότι ευθυνόταν για την επίθεση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top